Blog

Zal ik een Bednest huren of juist kopen?

Zal ik een Bednest huren of juist kopen?

Natuurlijk wil jij het allerbeste voor je kindje en kies je voor een Bednest. Om Bednest voor iedereen toegankelijk te maken, biedt Bednest.nl je de keuze om je Bednest te kopen óf te huren. Maar welke keuze past nu het beste bij jou?

Je persoonlijke situatie

Als je 1e kindje op komst is en je hebt de wens om in de toekomst nog één of meerdere kinderen te krijgen, dan raden we je aan om de Bednest te kopen. Het is natuurlijk heerlijk om je eigen wieg te hebben, waar al je kinderen hun eerste 6 maanden in slapen. Als je graag de Bednest aanschaft voor je laatste kindje, dan is huren de meest logische optie. Wist je trouwens dat veel ouders bij hun 2e of 3e kindje alsnog een Bednest aanschaffen, omdat ze al die belangrijke voordelen van de Bednest zo gemist hebben bij hun eerste kindje?

Bednest bewaren voor later

We horen vaak van ouders dat ze graag de Bednest kopen, zodat ze het in de familie kunnen houden en willen bewaren voor later. De familiewieg is toch een bijzonder bezit wat veel ouders graag later weer aan hun kinderen door willen geven. Het tijdloze ontwerp van de Bednest is daar natuurlijk ook uitermate geschikt voor.

Waar voel je je zelf comfortabel bij?

De nesteldrang herkennen nagenoeg alle moeders wel. De voorpret van een volledig ingericht kamertje geeft een heerlijk gevoel. En daar hoort natuurlijk ook je Bednest wieg al bij. Ben jij iemand die graag alles onder controle heeft? Dan past het meer bij je om de Bednest te kopen. Zo weet je zeker dat je hem tijdig in huis hebt, ook als je kindje onverwachts eerder komt. Kies jij juist meer voor de relaxte aanpak en kan je prima ontspannen omgaan met onverwachte situaties? Dan is de Bednest huren een goede optie voor je! Met huren wordt de Bednest 2 weken voor je uitgerekende datum bij je thuis gebracht. En mocht je hem onverhoopt toch eerder nodig hebben, dan moet je rekening houden met een leveringstermijn van 10 dagen.

 

Je bestedingsruimte

Als je wat minder te besteden hebt, dan is huren een perfecte oplossing!

Mocht je je toch niet comfortabel voelen bij het huren, omdat je dan je Bednest pas 2 weken van te voren in huis hebt? Overweeg dan eens om de Bednest toch te kopen, waarna je je wiegje na gebruik weer verkoopt aan bijvoorbeeld een vriendin. De Bednest is van hoge kwaliteit en heeft niets te lijden. Het is tijdloos en blijft mooi. Zo krijg je je investering voor een groot deel weer terug na gebruik en heb je toch maximale voorpret en rust. 

Bednest opbergen

Niet iedereen heeft de ruimte thuis om alle spullen na gebruik weer op te slaan. Als je geen plaats hebt om de Bednest thuis te bewaren, dan kan je beter huren. Hij wordt dan gebracht en weer opgehaald na gebruik. Is het voor jou geen probleem om de Bednest thuis op te bergen na gebruik, dan is koop ook een goede optie. Qua opbergruimte valt het ook reuze mee; de Bednest is in opgevouwen stand maar 20 cm hoog.

Ervaringen bij een eerdere zwangerschap of ervaringen in de familie

We horen van veel moeders, dat hun zwangerschap net zo verloopt als dat bij hun moeder het geval was. Is jouw moeder dus bekend met een (te) vroege bevalling, dan kan het best zo zijn dat dat bij jou ook kan gebeuren. Ook krijgen we regelmatig de vraag van kersverse ouders, of we snel een Bednest kunnen leveren, omdat de bevalling zich te vroeg aandiende of dat er complicaties opgetreden zijn waardoor het kindje eerder is geboren. Heb jij zelf al de ervaring van een vroeggeboorte bij een eerste kindje? Ook dan hou je natuurlijk rekening met deze mogelijk bij je volgende kindje. In al deze gevallen is het kopen van een Bednest de beste keuze. Je hebt dan de Bednest gegarandeerd ruim van te voren gekocht en klaar staan voor wanneer het nodig is. Ook als je nog geen Bednest hebt, maar je na de bevalling acuut een Bednest nodig hebt, is het bij koop de volgende dag in huis. Bij huren is de Bednest pas 2 weken voor je uitgerekende datum in huis en als je acuut een Bednest nodig hebt, is de levertijd bij huren 10 dagen.

Ga duurzaam om met spullen en draag jouw steentje bij

Door te huren draag je direct jouw steentje bij aan het duurzaam omgaan met spullen. De Bednest is van hoge kwaliteit en heeft in gebruik weinig te lijden. Daarom kan de Bednest meerdere keren na grondige reiniging, nieuwe zijkanten en matras, hergebruikt worden. Ga jij voor duurzaam? Kies dan voor huren.

Aan de andere kant moeten we natuurlijk niet vergeten, dat als je een Bednest koopt en de wieg in de familie houdt en bewaart, je minstens net zo duurzaam bezig bent!

Mocht je nog vragen hebben of graag even willen overleggen welke keuze voor jou het beste is? Aarzel niet en bel of email ons gewoon!

Een fijne zwangerschap en een prachtige tijd met je kindje gewenst!

Team Bednest.nl