Blog

Hoe weet je nu als ouders welk product wel of niet veilig is?

Als ouders wil je 3 dingen; dat je kind veilig opgroeit, dat het zich goed ontwikkelt en dat het gelukkig is. Voor de ontwerpers van de Bednest, een ouder echtpaar uit de zorg, was dit dan ook de belangrijkste motivatie. De Bednest is geslaagd voor alle strenge veiligheidstesten. Maar dat geldt niet per definitie voor alle babyproducten! Hoe weet je nu als ouders welk product wel of niet veilig is?

Laat je niet alleen maar leiden door een mooi product en leuke reclames

Het aansprekende uiterlijk van een product zorgt er al snel voor dat ouders over gaan tot aanschaf. Maar is een leuk uitziend, hip product ook altijd veilig?! Reclames laten zien dat een product onschuldig en aantrekkelijk is, het speelt in op het gevoel. Daar zijn reclames immer voor bedoeld!

Maar gebruik je gezond verstand voordat je een product koopt en laat je niet alleen maar leiden door hippe producten die er ook nog eens super leuk uitzien. Bekijk en voel een product dus eerst goed voordat je het koopt. Let bovendien zelf op de kans op bijvoorbeeld verstikkingsgevaar, risico op beklemming, niet ademende materialen. Je kindje gaat al snel meer bewegen en je hebt je kindje niet altijd volledig in het zicht. Wees kritisch!

De Bednest wieg bij www.Veiligheid.nl 

Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor de veiligheid van pasgeboren baby’s en toont onderzoek aan hoe belangrijk die eerste maanden en jaren voor de ontwikkeling en het welbevinden van een kind zijn. Goede en veilige producten zijn dan ook essentieel!

Belangrijke instanties zoals Veiligheid.nl doen regelmatig onderzoek naar baby- en kinderproducten.   Ze besteden aandacht aan juist gebruik, de diversiteit in aanbod en punten waar je als consument op moet letten.  Een aanrader voor iedere ouder!

Veiligheid.nl besteedt ook onderzoek en aandacht aan het veilig slapen. Zo beschrijven ze in hun rubriek ‘co-sleeper en aanschuifbedje’ welk type wiegjes er bestaan die als co-sleeper of aanschuifbedje gebruikt kunnen worden, waar je als ouder op moet letten en wanneer het veilig is. De Bednest wieg ontbreekt daar natuurlijk niet in, want de Bednest co-sleeper is de enige aanschuifwieg die een veilige brugfunctie heeft naar het ouderlijk bed.

De Bednest aanschuifwieg is een veilige musthave voor je baby uitzet!

De Bednest is misschien wel één van de weinige producten voor kinderen die echt ontworpen is vanuit een ideaal. Het tegengaan van wiegendood en gericht op de veilige en goede ontwikkeling van een pasgeboren baby. Er is eindeloos onderzoek gedaan naar het juiste ontwerp en het welbevinden van een baby. Met een veilige brugfunctie, ademende transparante zijkanten en een veilige slaapomgeving die het samen slapen mogelijk maakt, slaagt de Bednest in de strengste testen. En zo heeft Bednest een prachtig en hip design weten te combineren met het allerbeste wat je je kind als ouders toewenst.

www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen/welk-bedje/aanschuifbedje