Veel gestelde vragen

F.A.Q.
 • Dat kan bij ons via deze link: https://bednest.nl/winkel/de-bednest-huren/

  Andere partners die met toestemming onze Bednest verhuren en waarvan Pink Cloud / Bednest de kwaliteit garandeert (nieuw matras en nieuwe stoffen zijkanten):

  •         Wieghuren
  •         Wrap with love
  •         Slaap hummeltje slaap

  Pink Cloud / Bednest stelt zich niet aansprakelijk voor overige bedrijven die de Bednest te huur aanbieden.

 • Ja, zowel lattenbodems als boxsprings – maar neem gerust contact met ons op als je een specifieke vraag hebt.

 • We hanteren een max hoogte van 78 cm en minimale hoogte van 42 cm. Let op dat je natuurlijk altijd het onderstel vastmaakt aan het bed met de bijgeleverde straps.

 • De hoogte van de Bednest is eenvoudig verstelbaar en kan gebruikt worden met bedden, waar de bovenkant van het matras niet minder dan 42 cm en niet meer dan 78 cm vanaf de vloer is.

 • Ja, er zijn diverse matraslakentjes verkrijgbaar in onze webshop. Deze zijn gemaakt op basis van heet matras dat 37cm bij 82 cm is.

 • De Bednest heeft een garantie van 12 maanden, maar neem gerust contact met ons op als er na 12 maanden onverhoopt iets aan de hand is.

 • In een verstevigde transportdoos, zodat je Bednest veilig aankomt.
  Wij versturen voornamelijk met DPD. DPD zal op de avond voor levering een e-mail versturen.
  Op de dag van de levering ontvang je normaals een bericht van DPD. Daarin staat een tijdvak van één uur waarbinnen je pakket geleverd wordt. Veranderen je plannen en ben je toch niet thuis? Dan kun je het moment of de plaats van de levering online eenvoudig aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen om je pakket te laten bezorgen in een parcelshop.

  Op de bezorgdag kun je je pakket dankzij live-tracking online volgen. Op de kaart zie je zelfs hoeveel tussenstops de chauffeur nog moet afleggen.
 • We versturen niet naar Noorwegen, Zwitserland, USA, Canada. Echter wel naar alle landen in Europa en op aanvraag voor andere landen.

 • De veiligheidsbanden zijn bedoeld om de Bednest vast te maken aan het ouderlijk bed, zodat je een veilige brugfunctie kunt creëren tussen de Bednest en het ouderlijk bed. De veiligheidsbanden (straps) voorkomen dat de Bednest weg kan schuiven.

 • Als je op werkdagen voor 14.00 uur bestelt, heb je je bestelling doorgaans de volgende dag al in huis. We leveren ook op zaterdag.

 • De handleiding zit altijd in de doos. Maar je kan hem ook HIER downloaden

 • Baby’s voelen zich prettiger en zijn rustiger, als ze zich geborgen voelen in een kleine ruimte. Precies zoals bij hun mama in de buik. Een ledikant is de eerste maanden veel te groot voor een baby, ze ‘zwemmen’ in de enorme ruimte om zich heen waardoor ze onrustig worden. Een geborgen plekje, zoals een Bednest, biedt een overzichtelijk, kleine en beschermde ruimte. Let maar eens op als je kindje in de Bednest ligt; ze voelen met hun handjes aan de stoffen zijkanten. Dat geeft ze een geborgen gevoel.

 • Maximaal aanbevolen gewicht is 10 kg

 • De Bednest is ontworpen om gebruikt te worden totdat de baby circa 6 maanden oud is. Het hangt af van de lengte (matras is 82 cm) en gewicht (max. 10 kg) van je baby en als je baby kan zitten zonder hulp, zichzelf kan optrekken, zelf op de knietjes kan gaan zitten, dan is hij / zij de Bednest ontgroeid en moet je over gaan naar een ledikant als bed.

 • Baby’s beginnen te rollen op een leeftijd van ongeveer drie maanden en in dit stadium raden wij je aan beide zijden omhoog te houden.

 • Nee, je mag nooit de zijkanten openlaten als je er niet bij bent! Doe altijd beide zijkanten omhoog!

 • Nee, je baby mag nooit alleen gelaten worden in de Bednest met een zijkant naar beneden, tenzij een volwassene aanwezig is en zicht heeft op de bednest.

 • Kinderbed bumpers zijn niet aan te raden met de Bednest.

 • Nee

  Als de wieg aan het bed voor volwassenen is bevestigd, kan de sensor de beweging van het bed voor volwassenen oppikken en een foutieve waarde aangeven.

 • De wieg alleen weegt ca. 7,8 kg. Het onderstel weegt circa 6,1 kg. De volledige Bednest in de tas weegt ca. 14 kg.

 • De wieg: Hoogte 34,5 cm, Lengte 86 cm, Breedte 44 cm, hoogte onderstel maximaal 59 cm tot minimaal 26 cm. Hoogte onderstel met wieg erop is maximaal 66 cm (bovenkant matrasje) tot minimaal 33 cm.

  De doos waarin uw bednest wordt geleverd is 87 cm x 53 cm x 22,5 cm met een gewicht van ca. 17,2 kg.

 • Lengte 82cm, breedte 37cm, dikte 4cm. De Bednest wordt geleverd met een standaard matras.

 • Het is afwasbaar en waterbestendig. Het is gevuld met koudschuim met een afritsbare tijk.

 • De Bednest wordt gemaakt in Europa van hoogwaardig beukenhout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen (FSC keurmerk). Het hout wordt behandeld lak op waterbasis. De zijpanelen zijn gemaakt in Europa, en bestaan uit 100% katoen, met nylon en polyester aan binnen en buitenkant, de band is van polypropyleen en de hoek tabs zijn van kunststof.

 • de zijkanten doe je in een dichtgeknoopte kussensloop in de wasmachine op 30 gr. Let op dat je het klittenband goed op elkaar doet! Daarna doe je ze nat weer om het frame van de Bednest terug, zodat ze strak opdrogen en goed passen.

 • Wanneer je een Bednest huurt, kun je er zeker van zijn dat jouw Bednest in perfecte staat en schoon is en dat hij is voor zien van een nieuwe matras en nieuwe zijkanten. Naast onze co-sleeper kun je ook een matras, diverse hoeslakentjes en een reistas in de webwinkel bestellen. Die worden dan tegelijk met jouw Bednest bezorgd.

  Een Bednest kun je op ieder gewenst moment huren. Dat kan maanden van tevoren zijn, maar ook vlak voor de datum waarop je bent uitgerekend en zelfs ná jouw bevalling. Houd dan wel rekening met een paar dagen levertijd.

  We adviseren je om als afleverdatum aan te houden: twee weken voor de datum waarop je bent uitgerekend. Wordt jouw kindje onverhoopt eerder geboren, laat het ons dan gewoon weten. We zorgen dat de Bednest dan zo spoedig mogelijk naar je toekomt. *Bewaar na ontvangst de transportdoos!

  In de webshop kies je de datum die twee weken voor jouw uitgerekende datum valt. Automatisch worden dan bij die datum zeven maanden opgeteld, zodat je ook weet wanneer je jouw Bednest moet terugsturen. Per e-mail ontvang je daarvan een bevestiging. Tegen het einde van de zeven maanden, ontvang je van ons een e-mail met daarin uitleg over wanneer de Bednest weer moet worden teruggestuurd. Vergeet dan niet ook de zijkanten, veiligheidsbanden en panel side locks mee terug te sturen.

  Let op dat je de transportdoos bewaart voor een schadeloze retourzending! Accessoires zoals reistas en hoeslakentjes hoeven niet teruggestuurd te worden want die heb je immers zelf gekocht. 

 • Nee, sorry. Uit ervaring weten we dat de 6 tot 7 maanden echt nodig zijn om je kindje te laten slapen in de Bednest.

 • Voor kleine beschadigingen door gewoon gebruik hoef je niets te doen. Mochten er echter beschadigingen zijn die de veiligheid en functies van de Bednest in het geding brengen, dan moet je ons direct bellen 035 73 705 87 of mailen info@bednest.nl. Je Bednest moet namelijk altijd in goede staat zijn om de veiligheid te waarborgen. De reparatiekosten bij ernstigere beschadigingen worden aan je doorberekend.

  Om eventuele kosten te voorkomen, kan je kiezen voor een verzekering bij het huren van de Bednest.

 • Nee, dat is niet toegestaan. Gebruik alleen een matras dat door Bednest wordt geleverd. Ze zijn speciaal ontworpen met de juiste lengte, hoogte en breedte om de veiligheid te garanderen. Let op dat het matras nooit boven de maximale hoogte komt zoals aangegeven in de wieg. Dus doe nooit dekens, handdoeken of ander materiaal onder het matras, waardoor het boven de maximaal aangegeven hoogte uitkomt.

 • We begrijpen dat het heel gezellig staat, al die knuffels in een wieg. Toch wordt het dringend afgeraden om knuffels bij een baby in de wieg te leggen. Of het nu gaat om de Bednest of ieder ander babybedje. Het belemmerd de luchtcirculatie en kan daarom erg gevaarlijk zijn.

 • Nee, de Bednest heeft geen schommelfunctie. Daar is bewust voor gekozen na gedegen onderzoek.

  Het in slaap wiegen van een baby draagt niet perse bij aan het rustig laten slapen van je kindje. Vaak ontstaat het wiegen van je kindje uit pure wanhoop van ouders, omdat ze allerlei manieren zoeken hoe ze hun kindje kunnen troosten. Natuurlijk helpt het vaak, maar vervolgens went het kindje eraan om op deze manier in slaap te vallen. Met als gevolg dat jij als ouder continu in de weer bent en niet meer aan je rust of slaap toekomt. Veel beter is het, om je kindje meteen aan te leren goed in het eigen wiegje te slapen. Dat biedt de ouders ook rust en nachtrust. Om die nachtrust te bieden terwijl het kindje gerust gesteld wordt in het eigen bedje en daar zelf leert slapen, is de neerklapbare zijkant van de Bednest ontworpen. De brugfunctie zorgt er bovendien voor dat je als ouder ontspannen bij je kindje kan liggen.

 • Je mag de Bednest 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn er van overtuigd dat je enorm blij zult zijn met dit bijzondere wiegje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het op eigen kosten terugsturen. Stuur ons een email naar info@bednest.nl

 • We zijn goed bereikbaar, ook in weekend en avond, stuur een whatsapp naar 035 73 705 87 en we bespreken de mogelijkheden!