WhatsApp - call us -->+31 35 73 705 87 Or email -->info@bednest.eu
Snelle levering Neem contact op via+3135 73 705 87 of info@bednest.nl

Veel gestelde vragen

Past de Bednest op alle soorten bedden?

Ja, zowel lattenbodems als boxsprings – maar neem gerust contact met ons op als je een specifieke vraag hebt.

Past de Bednest bij mijn bed? Hoe hoog / laag moet het zijn?

De hoogte van de Bednest is eenvoudig verstelbaar en kan gebruikt worden met bedden, waar de bovenkant van het matras niet minder dan 300 mm en niet meer dan 660 mm vanaf de vloer is.

Heeft u ook bijpassende Bednest lakens?

Ja, er zijn diverse matraslakentjes verkrijgbaar in onze webshop. Let op: gewone wieglakens zijn te groot voor de Bednest matras.

Geeft u een garantie op de Bednest?

De Bednest heeft een garantie van 12 maanden, maar neem gerust contact met ons op als er na 12 maanden onverhoopt iets aan de hand is.

Hoe wordt mijn Bednest verzonden?

In een verstevigde transportdoos, zodat je Bednest veilig aankomt.

Verzenden jullie naar alle landen?

Ja, we versturen naar alle landen, behalve naar IJsland,Noorwegen,Zwitserland, en Liechtenstein. Voor levering in Australië en Nieuw Zeeland verwijzen wij je graag door naar onze partner daar: https://www.danishbydesign.com.au/product/bednest/

US CPSA heeft ons laten weten dat wiegjes met volledig open zijkanten niet voldoen aan de nieuwste Amerikaanse norm. We respecteren hun advies en als zodanig zijn we niet in staat om de Bednest te leveren aan de VS en Canada en dit omvat ook de verkoop van vervangende matrassen en alle accessoires.

Waarom zitten er veiligheidsbanden in de doos?

De veiligheidsbanden zijn bedoeld om de Bednest vast te maken aan het ouderlijk bed, zodat je een veilige brugfunctie kunt creëren tussen de Bednest en het ouderlijk bed. De veiligheidsbanden (straps) voorkomen dat de Bednest weg kan schuiven.

Wanneer kan ik mijn product(en) verwachten?

Als je op werkdagen voor 14.00 uur bestelt, heb je je bestelling doorgaans de volgende dag al in huis. We leveren ook op zaterdag.

Waar kan ik de handleiding vinden?

De handleiding  zit altijd in de doos. Maar je kan hem ook HIER downloaden

Waarom is een Bednest prettiger voor een baby dan een ledikant?

Baby’s voelen zich prettiger en zijn rustiger, als ze zich geborgen voelen in een kleine ruimte. Precies zoals bij hun mama in de buik. Een ledikant is de eerste maanden veel te groot voor een baby, ze ‘zwemmen’ in de enorme ruimte om zich heen waardoor ze onrustig worden. Een geborgen plekje, zoals een Bednest, biedt een overzichtelijk, kleine en beschermde ruimte. Let maar eens op als je kindje in de Bednest ligt; ze voelen met hun handjes aan de stoffen zijkanten. Dat geeft ze een geborgen gevoel.

Hoe lang kan ik gebruik maken van de Bednest?

De Bednest is ontworpen om gebruikt te worden totdat de baby circa 6 maanden oud is.  Het hangt af van de lengte (matras is 82 cm) en gewicht (max. 10 kg) van je baby en als je baby kan zitten zonder hulp, zichzelf kan optrekken, zelf op de knietjes kan gaan zitten,  dan is hij / zij de Bednest ontgroeid en moet je over gaan naar een ledikant als bed.

Kan mijn baby in mijn bed rollen?

Baby’s beginnen te rollen op een leeftijd van ongeveer drie maanden en in dit stadium raden wij je aan beide zijden omhoog te houden.

Kan ik de zijkant openlaten als ik niet bij de Bednest in de buurt ben?

Nee, je mag nooit de zijkanten openlaten als je er niet bij bent! Doe altijd beide zijkanten omhoog!

Is het veilig om de baby te laten slapen met de zijkant naar beneden als ik niet in de buurt ben?

Nee, je baby mag nooit alleen gelaten worden in de Bednest met een zijkant naar beneden, tenzij een volwassene aanwezig is.

Kan ik een bed bumper gebruiken?

Kinderbed bumpers zijn niet aan te raden met de Bednest.

Wat is het gewicht van de Bednest?

De wieg alleen weegt ca. 7,8 kg. Het onderstel weegt circa 6,1 kg. De volledige Bednest in de tas weegt ca. 14 kg.

Wat zijn de afmetingen van de Bednest?

De wieg: Hoogte 345 mm, Lengte 860 mm, Breedte 440 mm, hoogte onderstel maximaal 590 mm tot minimaal 260 mm. Hoogte onderstel met wieg erop is maximaal 660 mm (bovenkant matrasje) tot minimaal 330 mm.

De doos waarin uw bednest wordt geleverd is 870mm x 530mm x 225mm met een gewicht van ca. 17,2 kg.

Wat zijn de afmetingen van het matras?

Lengte 82cm, breedte 37cm, dikte 4cm. De Bednest wordt geleverd met een standaard matras.

Is het matras waterdicht?

Het is afwasbaar en waterbestendig. Het is gevuld met koudschuim met een afritsbare tijk.

Waar komen de Bednest materialen vandaan?

De Bednest wordt gemaakt in Europa van hoogwaardig beukenhout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen (FSC keurmerk). Het hout wordt behandeld lak op waterbasis.  De zijpanelen zijn gemaakt in Europa, en bestaan uit 100% katoen, met nylon en polyester aan binnen en buitenkant, de band is van polypropyleen en de hoek tabs zijn van kunststof.

Hoe was ik de zijkanten?

de zijkanten doe je in een dichtgeknoopte kussensloop in de wasmachine op 30 gr. Let op dat je het klittenband goed op elkaar doet! Daarna doe je ze nat weer om het frame van de Bednest terug, zodat ze strak opdrogen en goed passen.

Hoe werkt het huren van een Bednest?

Als je een Bednest huurt, kan je er zeker van zijn dat je Bednest in perfecte en schone staat is, met een nieuw matras en nieuwe zijkanten.

Je kan op ieder gewenst moment de huur van je Bednest regelen. Dat mag maanden van te voren zijn, maar ook vlak voor je uitgerekende datum of zelfs na je bevalling. Hou dan rekening met een paar dagen levertijd.

We adviseren je om als afleverdatum 2 weken voor je uitgerekende datum aan te houden. Mocht je kindje nu onverhoopt eerder geboren worden, laat het ons dan gewoon weten! We zorgen dan dat de Bednest zo spoedig mogelijk naar je toekomt.

In de webshop kies je de datum die valt 2 weken voor je uitgerekende datum. Automatisch worden daar dan 7 maanden bij opgeteld, zodat je ook weet wanneer je Bednest weer wordt opgehaald. Per mail worden de data ook nog aan je bevestigd. Tegen het einde van de 7 maanden ontvang je een email met daarin uitleg over wanneer de Bednest weer wordt opgehaald. Let op dat je altijd de transportdoos bewaart voor de retourzending. Je kan de gewenste extra accessoires aanvinken in de webshop. Deze worden dan tegelijk met je Bednest bezorgd.

Let op dat je de transportdoos goed bewaart voor de retourzending.

Krijg ik geld terug als ik mijn gehuurde Bednest eerder terug stuur?

Nee, sorry. Uit ervaring weten we dat de 6 tot 7 maanden echt nodig zijn om je kindje te laten slapen in de Bednest.

Wat moet ik doen als mijn gehuurde Bednest beschadigd is?

Voor kleine beschadigingen door gewoon gebruik hoef je niets te doen. Mochten er echter beschadigingen zijn die de veiligheid en functies van de Bednest in het geding brengen, dan moet je ons direct bellen 035 73 705 87 of mailen info@bednest.nl. Je Bednest moet namelijk altijd in goede staat zijn om de veiligheid te waarborgen. De reparatiekosten bij ernstigere beschadigingen worden aan je doorberekend.

Om eventuele kosten te voorkomen, kan je kiezen voor een verzekering bij het huren van de Bednest.

Ik heb gehoord dat je een modification kit kan bestellen bij Bednest?

Dat klopt. Volgens de nieuwste inzichten zijn de zijkanten aangepast. Voorheen konden de zijkanten half open worden gezet. Bij de nieuwe Bednest kan de zijkant alleen nog helemaal open of helemaal dicht. De modification kit bestaat uit een schroevendraaier en schroefjes. Je kan daarmee zelf heel eenvoudig de zijkanten aanpassen zodat ze niet meer half open kunnen.

Je kan de modification kit HIER bestellen of stuur ons een email  naar info@bednest.nl als je hulp nodig hebt.

De instructievideo voor de modification kit kan je HIER bekijken.

Kan ik ook andere wiegmatrasjes gebruiken in de Bednest?

Nee, dat is niet toegestaan. Gebruik alleen een matras dat door Bednest wordt geleverd. Ze zijn speciaal ontworpen met de juiste lengte, hoogte en breedte om de veiligheid te garanderen. Let op dat het matras nooit boven de maximale hoogte komt zoals aangegeven in de wieg. Dus doe nooit dekens, handdoeken of ander materiaal onder het matras, waardoor het boven de maximaal aangegeven hoogte uitkomt.

Is het verstandig om knuffels in de Bednest te leggen?

We begrijpen dat het heel gezellig staat, al die knuffels in een wieg. Toch wordt het dringend afgeraden om knuffels bij een baby in de wieg te leggen. Of het nu gaat om de Bednest of ieder ander babybedje. Het belemmerd de luchtcirculatie en kan daarom erg gevaarlijk zijn.

Heeft de Bednest een schommelfunctie om mijn kindje in slaap te wiegen?

Nee, de Bednest heeft geen schommelfunctie. Daar is bewust voor gekozen na gedegen onderzoek.

Het in slaap wiegen van een baby draagt niet perse bij aan het rustig laten slapen van je kindje. Vaak ontstaat het wiegen van je kindje uit pure wanhoop van ouders, omdat ze allerlei manieren zoeken hoe ze hun kindje kunnen troosten. Natuurlijk helpt het vaak, maar vervolgens went het kindje eraan om op deze manier in slaap te vallen. Met als gevolg dat jij als ouder continu in de weer bent en niet meer aan je rust of slaap toekomt. Veel beter is het, om je kindje meteen aan te leren goed in het eigen wiegje te slapen. Dat biedt de ouders ook rust en nachtrust. Om die nachtrust te bieden terwijl het kindje gerust gesteld wordt in het eigen bedje en daar zelf leert slapen, is de neerklapbare zijkant van de Bednest ontworpen. De brugfunctie zorgt er bovendien voor dat je als ouder ontspannen bij je kindje kan liggen.

Mag ik de Bednest terugsturen als ik van gedachte ben veranderd?

Je mag de Bednest 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn er van overtuigd dat je enorm blij zult zijn met dit bijzondere wiegje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het kosteloos terugsturen. Stuur ons een email naar info@bednest.nl en wij regelen het voor je!

Wat moet ik doen als ik met spoed een Bednest nodig heb?

We zijn altijd bereikbaar, dus bel 035 73 705 87, email info@bednest.nl of stuur een whatsapp 06 410 968 34 naar ons en wij regelen het voor je!

Mijn bed is 69 cm hoog, past de Bednest dan wel?

We hanteren een max hoogte van 66 cm. Echter, we hebben inmiddels van meerdere klanten begrepen dat de Bednest ook past aan een bed van 69 cm met een kleine aanpassing. Ze leggen een houten plank onder het onderstel die groot en stabiel genoeg is, om net dat kleine stukje hoogteverschil te overbruggen. Let op dat je natuurlijk altijd het onderstel vastmaakt aan het bed met de bijgeleverde straps.

Past de Bednest bij mijn bed? Hoe hoog / laag moet het zijn?

De hoogte van de Bednest is eenvoudig verstelbaar en kan gebruikt worden met bedden, waar de bovenkant van het matras niet minder dan 300 mm en niet meer dan 660 mm vanaf de vloer is.

Heeft u ook bijpassende Bednest lakens?

Ja, er zijn diverse matraslakentjes verkrijgbaar in onze webshop. Let op: gewone wieglakens zijn te groot voor de Bednest matras.

Geeft u een garantie op de Bednest?

De Bednest heeft een garantie van 12 maanden, maar neem gerust contact met ons op als er na 12 maanden onverhoopt iets aan de hand is.

Hoe wordt mijn Bednest verzonden?

In een verstevigde transportdoos, zodat je Bednest veilig aankomt.

Verzenden jullie naar alle landen?

Ja, we versturen naar alle landen.

Waarom zitten er veiligheidsbanden in de doos?

De veiligheidsbanden zijn bedoeld om de Bednest vast te maken aan het ouderlijk bed, zodat je een veilige brugfunctie kunt creëren tussen de Bednest en het ouderlijk bed. De veiligheidsbanden (straps) voorkomen dat de Bednest weg kan schuiven.

Wanneer kan ik mijn product(en) verwachten?

Als je op werkdagen voor 14.00 uur bestelt, heb je je bestelling doorgaans de volgende dag al in huis. We leveren ook op zaterdag.

Waar kan ik de handleiding vinden?

De handleiding  zit altijd in de doos. Maar je kan hem ook HIER downloaden

Waarom is een Bednest prettiger voor een baby dan een ledikant?

Baby’s voelen zich prettiger en zijn rustiger, als ze zich geborgen voelen in een kleine ruimte. Precies zoals bij hun mama in de buik. Een ledikant is de eerste maanden veel te groot voor een baby, ze ‘zwemmen’ in de enorme ruimte om zich heen waardoor ze onrustig worden. Een geborgen plekje, zoals een Bednest, biedt een overzichtelijk, kleine en beschermde ruimte. Let maar eens op als je kindje in de Bednest ligt; ze voelen met hun handjes aan de stoffen zijkanten. Dat geeft ze een geborgen gevoel.

Hoe lang kan ik gebruik maken van de Bednest?

De Bednest is ontworpen om gebruikt te worden totdat de baby circa 6 maanden oud is.  Het hangt af van de lengte (matras is 82 cm) en gewicht (max. 10 kg) van je baby en als je baby kan zitten zonder hulp, zichzelf kan optrekken, zelf op de knietjes kan gaan zitten,  dan is hij / zij de Bednest ontgroeid en moet je over gaan naar een ledikant als bed.

Kan mijn baby in mijn bed rollen?

Baby’s beginnen te rollen op een leeftijd van ongeveer drie maanden en in dit stadium raden wij je aan beide zijden omhoog te houden.

Kan ik de zijkant openlaten als ik niet bij de Bednest in de buurt ben?

Nee, je mag nooit de zijkanten openlaten als je er niet bij bent! Doe altijd beide zijkanten omhoog!

Is het veilig om de baby te laten slapen met de zijkant naar beneden als ik niet in de buurt ben?

Nee, je baby mag nooit alleen gelaten worden in de Bednest met een zijkant naar beneden, tenzij een volwassene aanwezig is.

Kan ik een bed bumper gebruiken?

Kinderbed bumpers zijn niet aan te raden met de Bednest.

Wat is het gewicht van de Bednest?

De wieg alleen weegt ca. 7,8 kg. Het onderstel weegt circa 6,1 kg. De volledige Bednest in de tas weegt ca. 14 kg.

Wat zijn de afmetingen van de Bednest?

De wieg: Hoogte 345 mm, Lengte 860 mm, Breedte 440 mm, hoogte onderstel maximaal 590 mm tot minimaal 260 mm. Hoogte onderstel met wieg erop is maximaal 660 mm (bovenkant matrasje) tot minimaal 330 mm.

De doos waarin uw bednest wordt geleverd is 870mm x 530mm x 225mm met een gewicht van ca. 17,2 kg.

Wat zijn de afmetingen van het matras?

Lengte 82cm, breedte 37cm, dikte 4cm. De Bednest wordt geleverd met een standaard matras.

Is het matras waterdicht?

Het is afwasbaar en waterbestendig. Het is gevuld met koudschuim met een afritsbare tijk.

Waar komen de Bednest materialen vandaan?

De Bednest wordt gemaakt in Europa van hoogwaardig beukenhout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen (FSC keurmerk). Het hout wordt behandeld lak op waterbasis.  De zijpanelen zijn gemaakt in Europa, en bestaan uit 100% katoen, met nylon en polyester aan binnen en buitenkant, de band is van polypropyleen en de hoek tabs zijn van kunststof.

Hoe was ik de zijkanten?

de zijkanten doe je in een dichtgeknoopte kussensloop in de wasmachine op 30 gr. Let op dat je het klittenband goed op elkaar doet! Daarna doe je ze nat weer om het frame van de Bednest terug, zodat ze strak opdrogen en goed passen.

Hoe werkt het huren van een Bednest?

Als je een Bednest huurt, kan je er zeker van zijn dat je Bednest in perfecte en schone staat is, met een nieuw matras en nieuwe zijkanten.

Je kan op ieder gewenst moment de huur van je Bednest regelen. Dat mag maanden van te voren zijn, maar ook vlak voor je uitgerekende datum of zelfs na je bevalling. Hou dan rekening met een paar dagen levertijd.

We adviseren je om als afleverdatum 3 weken voor je uitgerekende datum aan te houden. Mocht je kindje nu onverhoopt eerder geboren worden, laat het ons dan gewoon weten! We zorgen dan dat de Bednest zo spoedig mogelijk naar je toekomt.

In de webshop kies je de datum die valt 3 weken voor je uitgerekende datum. Automatisch worden daar dan 7 maanden bij opgeteld, zodat je ook weet wanneer je Bednest weer wordt opgehaald. Per mail worden de data ook nog aan je bevestigd. Tegen het einde van de 7 maanden ontvang je een email met daarin uitleg over wanneer de Bednest weer wordt opgehaald. Let op dat je altijd de transportdoos bewaart voor de retourzending. Je kan de gewenste extra accessoires aanvinken in de webshop. Deze worden dan tegelijk met je Bednest bezorgd.

Let op dat je de transportdoos goed bewaart voor de retourzending.

Krijg ik geld terug als ik mijn gehuurde Bednest eerder terug stuur?

Nee, sorry. Uit ervaring weten we dat de 6 tot 7 maanden echt nodig zijn om je kindje te laten slapen in de Bednest.

Wat moet ik doen als mijn gehuurde Bednest beschadigd is?

Voor kleine beschadigingen door gewoon gebruik hoef je niets te doen. Mochten er echter beschadigingen zijn die de veiligheid en functies van de Bednest in het geding brengen, dan moet je ons direct bellen 035 73 705 87 of mailen info@bednest.nl. Je Bednest moet namelijk altijd in goede staat zijn om de veiligheid te waarborgen. De reparatiekosten bij ernstigere beschadigingen worden aan je doorberekend.

Om eventuele kosten te voorkomen, kan je kiezen voor een verzekering bij het huren van de Bednest.

Ik heb gehoord dat je een modification kit kan bestellen bij Bednest?

Dat klopt. Volgens de nieuwste inzichten zijn de zijkanten aangepast. Voorheen konden de zijkanten half open worden gezet. Bij de nieuwe Bednest kan de zijkant alleen nog helemaal open of helemaal dicht. De modification kit bestaat uit een schroevendraaier en schroefjes. Je kan daarmee zelf heel eenvoudig de zijkanten aanpassen zodat ze niet meer half open kunnen.

Je kan de modification kit HIER bestellen of stuur ons een email  naar info@bednest.nl als je hulp nodig hebt.

De instructievideo voor de modification kit kan je HIER bekijken.

Kan ik ook andere wiegmatrasjes gebruiken in de Bednest?

Nee, dat is niet toegestaan. Gebruik alleen een matras dat door Bednest wordt geleverd. Ze zijn speciaal ontworpen met de juiste lengte, hoogte en breedte om de veiligheid te garanderen. Let op dat het matras nooit boven de maximale hoogte komt zoals aangegeven in de wieg. Dus doe nooit dekens, handdoeken of ander materiaal onder het matras, waardoor het boven de maximaal aangegeven hoogte uitkomt.

Is het verstandig om knuffels in de Bednest te leggen?

We begrijpen dat het heel gezellig staat, al die knuffels in een wieg. Toch wordt het dringend afgeraden om knuffels bij een baby in de wieg te leggen. Of het nu gaat om de Bednest of ieder ander babybedje. Het belemmerd de luchtcirculatie en kan daarom erg gevaarlijk zijn.

Heeft de Bednest een schommelfunctie om mijn kindje in slaap te wiegen?

Nee, de Bednest heeft geen schommelfunctie. Daar is bewust voor gekozen na gedegen onderzoek.

Het in slaap wiegen van een baby draagt niet perse bij aan het rustig laten slapen van je kindje. Vaak ontstaat het wiegen van je kindje uit pure wanhoop van ouders, omdat ze allerlei manieren zoeken hoe ze hun kindje kunnen troosten. Natuurlijk helpt het vaak, maar vervolgens went het kindje eraan om op deze manier in slaap te vallen. Met als gevolg dat jij als ouder continu in de weer bent en niet meer aan je rust of slaap toekomt. Veel beter is het, om je kindje meteen aan te leren goed in het eigen wiegje te slapen. Dat biedt de ouders ook rust en nachtrust. Om die nachtrust te bieden terwijl het kindje gerust gesteld wordt in het eigen bedje en daar zelf leert slapen, is de neerklapbare zijkant van de Bednest ontworpen. De brugfunctie zorgt er bovendien voor dat je als ouder ontspannen bij je kindje kan liggen.

Mag ik de Bednest terugsturen als ik van gedachte ben veranderd?

Je mag de Bednest 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn er van overtuigd dat je enorm blij zult zijn met dit bijzondere wiegje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het op eigen kosten terugsturen. Stuur ons een email naar info@bednest.nl

Wat moet ik doen als ik met spoed een Bednest nodig heb?

We zijn altijd bereikbaar, dus bel 035 73 705 87, email info@bednest.nl of stuur een whatsapp 06 410 968 34 naar ons en wij regelen het voor je!