Servicepagina

 • Op Instagram hebben we ook twee leuke unboxing video’s

  Courte bobine Instagram NL

  Courte bobine Instagram DE

  Uw Bednest bestaat uit de volgende onderdelen:
  . Een Bednest-wieg
  . Matras
  . Stoffen zijkanten
  . Een onderstel
  . Twee veiligheidsbanden
  . Vier panel side locks
  . Handleiding

 • English | Nederlands | Français | Deutsch

  BELANGRIJK: LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR EN BEWAAR HEM VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE. GEEF HEM DOOR AAN DE VOLGENDE GEBRUIKER.

  Om de veiligheid van uw baby te waarborgen:
  De Bednest is anders dan de traditionele mozesmandjes, bassinets of wiegjes met vier gesloten wanden. Lees deze handleiding dus aandachtig door, let op de waarschuwingen en volg de instructies.

  1) WAARSCHUWING: De Bednest is bedoeld als slaapplaats voor baby‘s tot ze ongeveer 5 maanden oud zijn, 10 kg. wegen of kunnen zitten of totdat ze zich op handen en knieën beginnen op te drukken, indien dat eerder gebeurt. Zodra uw kind een van deze fases bereikt, legt u het in een ander bedje.
  2) WAARSCHUWING: Plaats de Bednest niet dichtbij een ander voorwerp dat verstikking of verwurging kan veroorzaken (zoals: touwtjes, luxaflex- of gordijnkoorden).
  3) WAARSCHUWING: Plaats geen andere matras of soortgelijke items op of onder de matras die bij het wiegje wordt geleverd. De bovenkant van het slaapoppervlak mag niet hoger zijn dan de lijn met de aanduiding Maximum mattres height aan de binnenkant van het voeteneinde van de wieg.
  4) WAARSCHUWING: Het gebruik van stootranden of andere gewatteerde items, inclusief knuffels, wordt niet aanbevolen, aangezien deze verstikkingsgevaar kunnen opleveren.
  5) Wanneer u de Bednest gebruikt zonder onderstel, moet de wieg altijd op een stevig en vlak oppervlak op de vloer worden geplaatst.
  6) Laat andere jonge kinderen niet zonder toezicht in de buurt van de Bednest spelen. Houd huisdieren uit de buurt van de Bednest.
  7) GEVAAR: Wanneer de Bednest als vrijstaande wieg los van het ouderlijke bed wordt gebruikt of op het onderstel of een ander oppervlak staat, moeten de zijwanden volledig omhoog worden gedaan en worden vergrendeld.
  8) Alle onderdelen moeten altijd goed vastzitten en u moet zorgen dat er geen schroeven loszitten, aangezien de baby anders met lichaamsdelen of kleding (bijv. koordjes, kettingen, lintjes voor baby’s, fopspenen) kan komen vast te zitten, waardoor een risico op wurging ontstaat.
  9) Als u het matras moet vervangen, gebruik dan altijd het originele matras van Bednest. Vervangingsmatrassen zijn beschikbaar op www.bednest.com. Bednest heeft geen andere matrassen goedgekeurd.
  10) Wanneer u de Bednest als aanschuifbedje gebruikt, moet u de Bednest altijd aan het bed bevestigen zoals wordt beschreven in deze handleiding. Zorg dat de bovenkant van de zijkant van de wieg zich op dezelfde hoogte bevindt als de bovenkant van het matras van uw bed.
  11) Verplaats de Bednest nooit terwijl uw baby zich in het wiegje bevindt.
  12) Als u van uw zorgprofessional het advies hebt gekregen om de Bednest enigszins te kantelen, mag het hoogteverschil tussen het hoge punt (hoofdeinde) en het lage punt (voeteneinde) niet meer dan 5 cm. zijn. De kanteling moet worden gerealiseerd door de instelbare schuifvergrendelingen te variëren met de poten van het onderstel. Plaats nooit een kussen of andere steun onder de matras om de gewenste kanteling te realiseren. Plaats nooit voorwerpen, zoals boeken, onder de poten van het onderstel om het te kantelen.
  13) Wanneer u uw baby in de Bednest legt, moet u ervoor zorgen dat de baby met de voetjes nabij het voeteneinde van de Bednest ligt, zoals aanbevolen door zorgprofessionals. Dit wordt de ‘feet to foot’-positie genoemd. Tenzij uw arts iets anders aanbeveelt, moet uw baby op zijn rug liggen om te slapen.
  14) Plaats de Bednest niet in de buurt van open vuur of andere sterke warmtebronnen, zoals elektrische gloeispiralen, gasvuur en dergelijke.
  15) Zorg dat bij het opzetten van de Bednest de stof van de zijwand goed op zijn plaats zit en dat ze stevig met klittenband aan de onderste rail is vastgemaakt. Doe dit ook na het wassen.
  16) Gebruik de Bednest niet als er onderdelen ontbreken of stuk zijn. Neem voor advies contact op met Bednest. Gebruik alleen reserveonderdelen die bij Bednest zijn aangeschaft.
  17) Lees de aanwijzingen en waarschuwingen.

  Als u deze instructies en waarschuwingen niet opvolgt, kan dat leiden tot ernstige verwondingen of de dood.

  18) De Bednest is bedoeld als slaapplaats voor baby’s: tot ongeveer 5 maanden, die niet meer dan 10 kg. wegen of tot het moment dat ze zich op handen en knieën beginnen op te drukken. Zodra uw kind een van deze fases bereikt, legt u het in een ander bedje.
  19) De Bednest kan niet worden gebruikt in combinatie met bedden waarvan het frame meer dan 7,5 cm. buiten de matras steekt.
  20) Gebruik de Bednest NIET als er onderdelen ontbreken, beschadigd of stuk zijn. Neem indien nodig contact op met Bednest indien u vervangende onderdelen of instructies nodig hebt. Vervang de onderdelen NIET.
  21) Bewaar de instructies als referentie en geef ze door aan de volgende gebruiker.
  22) BEKNELLINGSGEVAAR – Om te voorkomen dat uw baby overlijdt aan de gevolgen van beknelling, moet de Bednest altijd stevig aan het ouderbed worden bevestigd met behulp van de meegestuurde veiligheidsbanden. Gebruik geen ander banden dan de door Bednest goedgekeurde banden.
  23) Om te voorkomen dat uw baby overlijdt aan de gevolgen van verwurging, moeten de veiligheidsbanden te allen tijde worden weggehouden bij of uit de Bednest.
  24) • Zorg ervoor dat de opengeklapte bovenkant van de zijwand een veilige brug vormt tussen de co-sleeper en het ouderbed.
  25) • Controleer voor elk gebruik of de Bednest nog stevig is bevestigd door hem van het ouderbed weg te trekken.
  26) • Vul openingen niet op met kussens, dekens of andere voorwerpen die verstikking kunnen veroorzaken.
  27) Om te voorkomen dat de nek van de baby klem komt te zitten tussen de bovenste rail van het zijpaneel dat zich aan de kant van het ouderbed bevindt en het matras van de ouders, mag de bovenkant van het bovenste deel van het zijpaneel niet uitsteken boven het matras van de ouders.
  28) WAARSCHUWING! – Wanneer de Bednest niet aan het ouderbed is bevestigd, moeten de zijwanden altijd helemaal rechtop staan en vergrendeld zijn.
  29) Wanneer de Bednest wordt gebruikt als aanschuifwieg, mag het onderstel niet in de schuine positie worden gezet.
  30) De Bednest is alleen geschikt voor bedden met een hoogte van 42 cm. tot 78 cm., gemeten vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de matras op het ouderlijke bed.
  31) VERSTIKKINGSGEVAAR – Er zijn kinderen gestikt die met hun hoofd terecht kwamen in de opening tussen de extra opvulling en de zijwanden van de wieg of in zacht beddengoed. Voeg NOOIT een kussen, deken of andere matras toe.
  32) Koorden kunnen verwurging veroorzaken! Hang NOOIT items met een koord, zoals capuchonkoorden of speenkoorden, om de nek van een kind. Hang NOOIT koorden over de wieg en bevestig geen koorden aan speeltjes.

 • Heb je schade of ontbreekt er een onderdeel, dat is zeker vervelend.
  Via onderstaande knop ben je zó op onze reserveonderdelen pagina en kun je onderdelen bestellen.

  Neem bij twijfel altijd even contact met ons op: 035-7370587 (What’s appen kan ook via dit nummer), wij helpen je graag verder.

 • Huur retour

  Tegen het einde van de zeven maanden, ontvang je van ons een e-mail met daarin uitleg over wanneer de Bednest weer moet worden teruggestuurd.

  Let op dat je de transportdoos bewaart voor een schadeloze retourzending! Accessoires zoals reistas, lakens o.i.d. hoeven uiteraard niet worden teruggestuurd want die heb je zelf gekocht.

  Moet ik zelf de verzendkosten betalen bij retourneren?

  Bij het huren van een Bednest ontvang je aan het einde van je huurperiode informatie over het terugsturen van je Bednest. Hierin staat o.a. hoe je je verzendetiket moet uitdraaien. Verder kun je selecteren waar je het pakket af kunt geven bij een DPD Parcel shop bij jou in de buurt. Als je het prettiger vindt om het pakket af te geven in ons magazijn in Bussum, is dat uiteraard ook mogelijk. Laat dan even van te voren weten wanneer we je kunnen verwachten.

  Bij aankoop van producten in de webshop geldt dat retourneren op eigen kosten is. Zelf terugbrengen kan natuurlijk ook.

  Video instructies inpakken van de Bednest

   

   

 • Wil je je Bednest aanpassen naar de meest recente veiligheidseisen gesteld door de Europesche Unie? Elke Bednest kan worden aangepast binnen een minuut met eenvoudige instructies. Voor video zie je onderaan.

  Er zijn de afgelopen jaren 3 versies op de markt gekomen. De stoffen zijkanten en alle matrassen passen op en in elk model. Het onderscheid zit in het mechaniek van de zijkanten.

  Het huidige model Bednest, de versie die vanaf april 2020 op de markt is, voldoet aan de laatste Europesche Veiligheidseisen, de EN 11.30. Alle versies voor 2020 kunnen gemakkelijk worden aangepast. Alleen het mechanische gedeelte van een zijkant zal vervangen moeten worden.

  De enige voorwaarde is dat u of reeds een biomatras of natural matras bezit OF een comfort / schuim danwel standaard matras bezit van na april 2020. Overigens is ons advies voor elke nieuwe baby een nieuw matras. Ook bij broertje of zusje / familie / vrienden i.v.m hygiëne en veiligheid.

  Uit een onderzoek bleek dat gebruikte matrassen een negatief effect hadden op pasgeborenen. Koop dus voor elke nieuwe baby een nieuw matras. Uw kindje slaapt er gemiddeld 16 uur per dag op, dat is wel een nieuw matras waard.

  Wil je weten welke versie Bednest je hebt, stuur ons dan een video naar ons whatsApp nummer op 0031357370587.

 • Hoe was ik de zijkanten?

  De zijkanten doe je in een dichtgeknoopte kussensloop in de wasmachine op 30 graden. Let op dat je het klittenband goed op elkaar doet! Daarna doe je ze nat weer om het frame van de Bednest terug, zodat ze strak opdrogen en goed passen.

  Hoe maak ik de standaard matras schoon?

  Het standaard matras is schoon te maken met een vochtige doek.
  De tijk kan gewassen worden op 40 graden Celsius, het kan ook 30 graden.
  Regelmatig standaard matras om te keren zodat het kan luchten.

  Hoe maak ik de biologische matras schoon?

  De tijk kan gewassen worden op 30 graden  en de binnenhoes op 60 graden.
  Regelmatig biologische matras om te keren zodat het kan luchten.

  Hoe maak ik de premium matras schoon?

  De kern van dit matras is gemakkelijk te wassen. Hiervoor hoef je alleen de hoes (de tijk) eraf te halen en de kern te spoelen met water en goed te laten drogen. De tijk kan gemakkelijk gewassen worden op 30 graden en de binnenhoes op 60 graden.