Blog

Hoe is Bednest ontstaan?

Uitgeput en een huilbaby…

waar vind ik de perfecte wieg?pink-cloud-winner-kind-und-jugend-1

Ze zeggen wel eens dat de praktijk de beste leermeester is, in ons geval klopt dat helemaal! Hoewel we al een bedrijf hadden in praktische baby- en kinderproducten met de naam Pink Cloud, bleek de nood hoog toen onze tweede dochter in 2011 werd geboren. De bevalling was zwaar (en ook nog eens een keizersnede als klap op de vuurpijl) en bovendien huilde ze veel. Door haar onrust lukte de borstvoeding niet goed en wij waren als snel uitgeput door alle stress. Zo hadden we ons deze roze wolk niet voorgesteld! Uit pure wanhoop heb ik Gerbo op pad gestuurd om een oplossing te vinden, het was tenslotte zijn werk! De opdracht luidde: zoek een wiegje die aan ons bed kan staan, zodat ik er niet steeds uit hoef ’s nachts. Ik wil onze dochter kunnen zien en horen, haar kunnen troosten terwijl ik in mijn bed kan blijven liggen, het wiegje moet schuin gezet kunnen worden (zodat we de boekenstapel achterwege kunnen laten) en het liefst moet het ook nog mee kunnen als ze gaat logeren. Nu bestonden er wel wat aanschuifwiegjes, maar geen wiegje voldeed aan al mijn eisen. Maar omdat ik bij onze eerste dochter ook al zo had getobd, wist ik nu precies wat ik wél nodig had.

En toen vonden we de Bednest wieg….

Na wat speurwerk was Gerbo wat op het spoor, noem het bizar toeval, voor mij was het een ware uitkomst. In Engeland bleek een echtpaar op leeftijd Nigel en Caroline Whitaker, hun kennis en ervaringen uit de zorg te hebben verenigd in het ontwerp van een multifunctionele wieg. Ze zagen vanuit hun dagelijkse praktijk de worsteling van veel kersverse ouders. Weinig slaap, onrustige baby, gedoe met borstvoeding. Maar ook belangrijke onderwerpen zoals wiegendood, ontwikkeling en hechting van de baby speelden een rol in het ontwerp. Zo blijkt dat het ‘samen slapen’, ook wel co-sleeping genoemd, een belangrijke rol speelt bij deze onderwerpen. De nabijheid van de ouder bij een pasgeboren kindje is voor beiden van belang. Maar dan natuurlijk wel veilig, want je baby bij je in bed nemen is dat allerminst.

Toen we Nigel en Caroline leerden kennen, werden net de eerste Bednesten geproduceerd. Wat een geluk! Binnen een paar dagen had ik de wieg in huis. Het overtrof niet alleen onze verwachtingen in functionaliteit, ook het design van gebogen hout is een lust voor het oog. De wieg stond naast ons bed, liggend vanuit mijn eigen bed kon ik door de transparante zijkanten continu naar haar kijken. Als ze huilde, klapte ik de zijkant open en hoefde ik mijn hand alleen maar bij haar te leggen. Ze werd er rustig van en ik kon gewoon doorslapen. Ik weet nog goed dat me opviel dat ze precies met haar handjes de stoffen zijkanten kon voelen, alsof ze zocht naar houvast en geborgenheid, net als in mijn buik. Dat was wel anders bij onze eerste dochter, die als klein wurmpje zwom in een ledikant en altijd onrustig spartelde. Wij kregen slaap en rust, onze kleine meid ook. En ja, dan heb je de rust om ook de borstvoeding te laten slagen.  Het schuin zetten van de wieg vond ik echt een uitkomst. Ze spuugde veel en was binnen een paar dagen al verkouden. Continu lag ik te waken of ze nog wel ademende. In het begin nam ik de wieg vaak mee naar beneden, dan lag ze lekker in haar eigen bedje, maar wel vlak bij mij op de bank of in de box. En ze is zelfs mee op vakantie geweest in haar eigen Bednest, hoe ideaal is dat!

Een innovatieve, veilige en functionele wieg, omdat iedere baby een goede start verdient

De Bednest bleek dus een echte uitkomst te zijn en Gerbo vond dat alle ouders dit zouden moeten weten. Wat een verschil heeft het voor ons en onze dochter gemaakt! In 2012 heeft hij de Bednest meegenomen naar de grootste baby- en kinderbeurs ter wereld, de Kind und Jugend. Daar was een jury aanwezig die nieuwe producten beoordeelt op innovatie, veiligheid, functionaliteit. De jury bestaat uit mensen van de TUV (Duitse keuringsinstituut) en diverse vakspecialisten.

Ons enthousiasme over de Bednest werd alom gedeeld! De Bednest heeft de Kind und Jugend Gold Award ‘beste babymeubel’ 2012 gewonnen.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder, onze derde dochter is geboren en heeft heerlijk geslapen in de Bednest. En wij? Wij hebben van Bednest ons werk gemaakt, met een duidelijke missie: Door verkoop en verhuur van de Bednest, willen we deze bijzondere wieg bereikbaar maken voor iedereen. Want iedere baby verdient een goede start! We hebben ons ontwikkeld tot hét kennisplatform van Bednest en werken nog steeds nauw samen met Bednest UK.  We zijn distributeur van Bednest in heel Europa en werken nauw samen met vele winkels in vele landen. Ons team breidt zich steeds meer uit. We doen wat we het allerleukst vinden en we werken ook nog eens met geweldige mensen samen, wat willen we nog meer! En ja, de praktijk blijkt inderdaad de beste leermeester te zijn : )