Blog

Gast blogger Sacha Pronk

Lieve (aanstaande) mama’s & papa’s,
Voordat ik mijn ervaring met jullie zal delen over “het Bednest” zal ik mijzelf eerst even voorstellen…..

Ik ben Sacha Pronk 30+ (lees 35 🙂 en woon samen met de twee liefdes van mijn leven, Pascal Riksman en ons zoontje Senn van 18 maanden. Na jaren werkzaam te zijn geweest als Senior Accountmanager in de mode, doe ik sinds 2,5 jaar de finance voor de bedrijven van Pascal (standbouw, interieur, design en projectontwikkeling). Achttien maanden geleden kreeg ik de meest indrukwekkendste, belangrijkste, mooiste, meest liefdevolle taak die er bestaat, ik werd mama.

Op het moment dat we wisten dat wij papa en mama zouden worden begon voor mij ook gelijk de drang om mij te gaan verdiepen in het fenomeen babyuitzet. Het is bizar wat een aanbod er is, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Nu zijn Pascal en ik sowieso nogal kritisch als het gaat om interieur en design en in dit geval helemaal, want het gaat nu om ons allerkleinste grootste bezit, waarbij veiligheid en functionaliteit toch écht leading zijn.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar als je veiligheid, functionaliteit en een mooi design met elkaar wilt combineren dan wordt het aanbod in de wonderen wereld die babyuitzet heet toch écht aanzienlijk kleiner.

In de zoektocht naar dé perfecte items voor onze babykamer ga je jezelf een aantal dingen afvragen, waaronder, “Gaat de baby bij ons op de kamer slapen ja of nee?” Op die vraag hadden Pascal en ik gelijk hetzelfde gevoel en dus ook antwoord “Ja!  Onze baby komt sowieso de eerste paar maanden bij ons op de kamer slapen”. Onze redenatie was als volgt……De baby heeft negen maanden, 24/7 lekker veilig en warm in mijn buik gezeten en om hem dan na zijn geboorte helemaal alleen in zijn kamertje te laten slapen voelde voor ons tegennatuurlijk. In veelal niet-westerse landen is het heel normaal dat je baby de eerste maanden en zelfs jaren bij de ouders/verzorgers op dezelfde kamer slaapt maar in landen als Nederland was dit tot voor kort vrij uitzonderlijk en rustte daar een soort taboe op, inmiddels komen ze daar steeds meer op terug.

De vraag die daarop volgde was “Waar gaat onze baby in slapen?” Bij ons in bed? Nee, dat vinden we heel gezellig maar niet veilig. In een ledikantje? Nee, die zijn zo groot voor zo’n klein minimensje. In een wiegje? Dat is een optie maar dan kan je hem niet zien vanuit je bed en dat zou toch wel gezellig en praktisch zijn.

In mijn research naar hét perfecte bedje (ik voelde mij net Sherlock 🙂 kwam ik uit bij co-sleepers, bedjes die je aan je eigen bed kunt vastmaken zodat je baby naast je ligt maar tegelijkertijd in zijn eigen bedje slaapt. Ja! Dit is was écht iets voor ons! Maar veel van die bedjes zijn qua design écht niet onze smaak, totdat ik het Bednest voorbij zag komen, ik was gelijk verkocht. Veilig? ✔ Check! Functioneel? ✔Check! Mooi Design? ✔Check!  We hadden ons bedje gevonden.

Toen Senn eenmaal geboren was bleek het Bednest ook écht de beste aankoop van de hele babyuitzet te zijn. Het was zo gezellig, het eerste wat je ziet als je s’morgens wakker wordt is je baby en het is supér praktisch met voeden, ik hoefde mijn bed niet uit, Pascal dus ook niet, ik kon Senn zo naast mij leggen om hem eten te geven. De gebroken nachten van de eerste tijd werden daardoor een stuk relaxter en Senn sliep zelfs na drie weken al de hele nacht door.

Het bedje is supér makkelijk in gebruik, het is stevig en door de verschillende standen geschikt naast elk type bed. Je kunt het bedje ook een beetje schuin zetten, met het hoofdeind een stukje omhoog, voor ons bleek dat een uitkomst. Senn heeft in het  begin last gehad van reflux, doordat hij minder plat in zijn bedje lag stroomde de voeding minder snel terug waardoor hij er veel minder last van had. We hadden ook gekozen voor het Bio-matrasje, het standaard meegeleverde matrasje was ook prima maar het Bio-matrasje is wat steviger en gemaakt van alleen natuurlijke materialen.

Senn heeft tot ruim 7 maanden in het Bednest geslapen, op een gegeven moment ging hij zich opdrukken en dan is het tijd voor een ledikantje. Het is natuurlijk geweldig dat hij zich zo goed ontwikkelde (en nu nog steeds) en kon opdrukken, maar stiekem vonden we het allebei jammer dat we van bedje moesten switchen, het was zo gezellig.

Inmiddels is Senn 18 maanden, hij is altijd vrolijk, bruist van de positieve energie, is lekker ondeugend en een hele goede slaper. Vooral dat laatste is voor jullie als (aanstaande) mama’s en papa’s heel belangrijk, je zal misschien vanuit je omgeving meningen/commentaar krijgen dat je baby bij je op de kamer slaapt of gaat slapen. Er zijn mensen die denken dat je baby zich dan teveel aan je aanwezigheid gaat wennen en niet leert om zelfstandig te slapen en/of te worden.

In de eerste periode na de geboorte heeft je baby liefde, geborgenheid en veiligheid nodig voor een goede hechting, daarmee wordt de basis gelegd voor een zelfstandig en evenwichtig leven. Ik ben van mening (en Pascal ook) dat juist co-sleeping en dus het “Bednest” ertoe heeft bijgedragen dat Senn zo relaxt is en goed “zelfstandig” slaapt.

Wij raden écht iedereen een “Bednest” aan, het is misschien een grote investering maar het is de investering 100% waard. Is het bedje écht boven je budget? Dan zijn er via de site ook mogelijkheden om een Bednest te huren.

XOXO Sacha

sacha-pronk-20161113-wa0001