Blog

Cosleeping: Het bednest wat is mijn verwachting? by Eline Zwitser

De titel zegt het al, cosleeping wat verwacht ik ervan? Ik heb Senn vrijwel direct in zijn eigen bedje gelegd in zijn eigen kamer. Waarom weet ik eigenlijk niet. Gewoon omdat ik niet echt nagedacht had over cosleeping. En omdat er naar mijn idee veel minder over cosleeping gesproken werd. Nu ruim 3 jaar later zie en hoor je bijna niet anders. De meest mooie co sleepers komen op de markt. Ook mijn mening omtrent co sleeping is veranderd maar is dit alleen een beeld wat ik in mijn hoofd heb of ga ik dit echt zo fijn vinden?

Op de negenmaandenbeurs zag ik bij Poppytopumpkin het babykamertje staan in hun stand. Daar stond een cosleeper. Dit was een bedje van BEDNEST. Deze vond ik er zó mooi uitzien en hij leek me ook erg praktisch. Het is een mooi strak design wat eigenlijk in iedere slaapkamer past. Ik begon na te denken over co sleepen. Mijn wens om borstvoeding te geven was immers ook enorm groot dus hoe fijn zou het dan zijn om je kleintje zo lekker dicht bij je te hebben en vooral om er in de nacht dus niet uit te hoeven! Ik heb wel een mooi wiegje in de kleine zijn kamer staan maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar het bedje van bednest. Met Senn had ik dit niet en lag hij wel eens tussen ons in als hij bijvoorbeeld ons om zich heen nodig had. Alleen deed ik op die momenten geen oog meer dicht. Ik vond het doodeng en was bang dat Steef of ik over hem heen zouden rollen óf dat hij zich zou verstikken onder onze dekens. Nee dat was dus geen prettige en veilig manier van samen slapen. Dit nooit meer! Nam ik mij dan ook voor tijdens deze zwangerschap. Daarom was ik juist nog blijer met het bedje van BEDNEST want dit schuif je aan je bed en je kunt dus nooit over je kindje heen rollen! Daarmee wordt er voor mij een stuk angst weggenomen en blijft dat stukje intiem en samen slapen wel voorop staan.

Veilig samen slapen
Dit is één van de belangrijkste punten voor mij maar ook voor BEDNEST. Het veilig samen slapen, want hoe fijn en intiem is het om samen met je kleintje te kunnen slapen. Maar dit moet dus wel veilig gaan. Met Bednest wordt dit ook mogelijk gemaakt je schuift het bedje gemakkelijk aan je bed. 

Samen slapen is belangrijk voor een goede hechting, wat weer belangrijk is voor de ontwikkeling van je kindje. Bovendien krijgen ouders en baby meer slaap door cosleeping, omdat niet alleen je kindje sneller een goed slaappatroon ontwikkelt, maar ook omdat je beiden na de nachtvoedingen sneller weer kan inslapen. Het heeft een positief effect op het geven van borstvoeding, omdat samen slapen zorgt voor meer rust en minder stress. De kans op wiegendood wordt verkleind door het veilig samen slapen. De ademhaling en hartslag van pasgeboren baby’s wordt door samen slapen gereguleerd. En zo zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor cosleeping, want iedere baby verdient een goede start. (Bron @bednestofficial)

Hoe kun je BEDNEST allemaal gebruiken?
Bednest als vrijstaande wieg
BEDNEST kun je makkelijk gebruiken als losse vrijstaande wieg. Op deze manier kan je hem overal neerzetten.
Bednest als Cosleeper en aanschuifwieg
BEDNEST schuif je gemakkelijk aan je eigen bed, er zitten straps bij de bednest waardoor je het bedje kunt zekeren aan je eigen bed. Op deze manier kan het bedje nooit verschuiven en zal het kindje nooit tussen het bednest en jullie bed kunnen vallen. Het lijkt mij heerlijk om in de ochtend wakker te worden en naar zo’n klein koppie te kijken! Ook lijkt het mij een enorm voordeel om er niet meer in de nacht uit te hoeven voor de voedingen!
Bednest als Mozesbasket
De wieg van de Bednest kan je eenvoudig van de standaard tillen. Zo heb je niet alleen een prachtige wieg, maar ook een mozesbasket!
Bednest als Reiswieg
Dit vind ik zo ideaal aan het bednest hij is zo makkelijk in te klappen en weer op te zetten. Op deze manier kan je het wiegje makkelijk meenemen voor bijvoorbeeld weekendje weg. Ik heb toevallig eind augustus een weekendje weg gepland staan en geloof me Bednest gaat mee op reis ; ).
Mijn verwachtingen?
Ik ben ontzettend positief en kan niet wachten om ons kleine mannetje in dit bedje te zien slapen. Een heerlijk gevoel geeft het me dat die kleine lekker bij ons ligt maar toch in zijn eigen bedje. Of ik dit daadwerkelijk zo positief ervaar zal in de toekomst moeten blijken. Maar daar hou ik jullie uiteraard van op de hoogte. Voor nu zeg ik cosleeping it is! Ik vind het design van BEDNEST echt ontzettend mooi een echt pareltje in onze slaapkamer!

Benieuwd naar een BEDNEST voor jou kleintje? Kijk dan gauw op de website en lees welke opties jij het handigste vindt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een BEDNEST te huren in plaats van de kopen op deze manier kun jij een stuk voordeliger kennis maken met dit mooie product. Klik hier om naar hun instagram pagina te gaan.
Ik ben erg benieuwd wat jullie hebben gedaan, cosleeping of niet? Laat het me weten in de reacties.
Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mee te lezen.
Liefs Eline